80.Yıl Orhangazi İlkokulu
ÇETİN EMEÇ MAH. FEVZİ ÇAKMAK SK. 80.YIL ORHAN GAZİ İLKOKULU NO 2 BALÇOVA / İZMİR

VİZYON

İyi düşünen, sağlıklı kadrolarla çalışmayı ve başarmayı kendine hedef edinmiş, geleceğin Türkiye´ sinde önemli noktalarda görev yapabilecek, Atatürkçü ve teknolojiyi iyi kullanan çağdaş öğrenciler yetiştirmek.

MİSYON

Köklü bir geçmişe sahip olan 80.Yıl Orhangazi Ortaokulunu, Atatürkçü çizgisini koruyarak , medeni ülkeler seviyesine ulaştırmak, eğitim öğretimde araştıran, sorgulayan ve sonuca ulaşan öğrenci yapısıyla emsallerinden bir adım önde olmak.

BAŞARILAR

Okulumuz 2011-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Okul Ortaklıkları Comenius Projeleri kapsamında «ONCE UPON A TIME» adlı projede koordinatör olarak yer almıştır. Portekiz, İngiltere, Polonya, ve Macaristan ülkeleri ile birlikte gerçekleştirilen 5 uluslu projede okulumuzdan 6 öğretmen ve 2 İdareci olmak üzere 8 kişi katılmıştır. Proje 2013 yılında hedef ürünlere ulaşılarak başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Projede her ülkenin bir masal kahramanı işlenmiş ve bu beş kahramanın içinde olduğu yeni bir masal yazmaları konusunda okulumuz öğrencileri görevlendirilmiştir. Yaratıcı yazma ve yaratıcı drama kullanılarak öğrencilerin yeni bir ürün ortaya koymaları desteklenmiştir. Asıl ürün olan masal kitabının yanı sıra öğrencilerin yeni yüzyılda beklenti ve umutlarını sergileyebilecekleri Umut Ağacı gibi farklı çalışmalarda görev almaları sağlanmıştır.

İKİLİ

Ders Başlama ve Bitiş

Sabah Grubu Ders Başlama-Bitiş Saati : 08.00-12.40 Öğle Grubu Ders Başlama-Bitiş Saati : 13.10-17.50

JEOTERMAL

Okulumuz il merkezine 8 km uzakta olup, Balçova ilçe merkezinde bulunmaktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Balçova Ata Caddesi ile Sakarya Caddesinin kesişim noktasında yer almaktadır. Merkezden Balçova yönüne giden tüm toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.